marți, 5 decembrie 2017

Ora de Net...


            Folosirea Internetului și mijloacelor media a devenit un subiect deja destul de sensibil și care provoacă reacții puternice și, din păcate, de multe ori tendința adulților este aceea de a migra într-una dintre extreme, pro sau contra tehnologiei. Ora de net este un program european unic în România care promovează utilizarea Internetului de către copii și adolescenți într-un mod creativ, util şi sigur. Este e ora la care afli cum să te dai în siguranță pe net și să eviți pericolele online. Un program Salvați Copiii România.
         Clasa a III-a A a, prof. Dorina Bădescu a participat la prima fază a acestui program in perioada 1 octombrie- 30 noiembrie 2017.Activitatea educațională desfășurată a avut ca scop consultarea /indrumarea copiilor in legătură cu folosirea corecta a resurselor oferite de internet . Activitățile au ținut cont de particularitățile de vârstă ale copiilor, iar resursele au fost oferite - in mare parte- de echipa  de proiect, Ora de Net.
                                            
                                               




Revista Școlii primare Belin-Vale - ,,Lumea noastră”



               În anul școlar 2016/2017 , cadrele didactice de la Școala primară Belin-Vale împreună cu elevii au realizat un Proiect bine gândit și redactat- zicem noi- și anume , o revistă a școlii ,  ,, Lumea noastră” care apare semestrial, (câte un număr la sfârșitul fiecărui semestru). În paginile revistei, cititorii pot găsi  o mare parte dintre activitățile extracurriculare realizate  la școala noastră . Acest proiect dorim să-l continuăm și în următorii ani, astfel încât să oglindim în paginile ei, activitățile noastre educative.  

Revista ,,Lumea noastră” Nr.1











Revista ,,Lumea noastră”  Nr. 2 -iunie 2017









luni, 4 decembrie 2017

Săptămâna legumelor și fructelor donate- activitate în cadrul SNAC

   În săptămâna 20-24 noiembrie 2017 , elevii voluntari ai Școlii primare Belin-Vale , împrună cu elevii claselor a VI-a B si a VIII B de la Școala Gimnazială ,,Boloni F. Sandor,, au colectat legume și fructe care, mai apoi au fost donate Centrului de persoane vârstnice de la Hăghig, Covasna.
   Scopul acestei activități a fost sensibilizarea copiilor și a părinților cu privire la situația dificilă în care se află unele persoane și dezvoltarea spiritului de ajutorare a celor nevoiași.
    Parteneri în această activitate au fost părinții care au răspuns pozitiv la apelul lansat de către școală.
     Impresionant a fost faptul că in jur de 180 de elevi au participat la această activitate ,astfel încât  s-au adunat câteva zeci de  kilograme de cartofi, ceapa, morcovi și mere. Tot ceea ce s-a adunat a fost dus și donat Căminului de bătrâni de la Hăghig, Covasna. Mulțumim tuturor pentru implicare!!




Ziua persoanelor vârstnice - activitate în cadrul SNAC la Căminul de bătrâni de la Haghig ,Covasna

            Pe data de 1 octombrie , cu ocazia Zilei persoanelor vârstnice elevi de la Școala primară Belin-Vale însoțiți de prof. Dorina Badescu și Istoc Romeo au  făcu o vizită persoanelor vârstnice de la Căminul de bătrâni din localitatea Hăghig- Covasna ,unde elevii  prezentat un mic program artistic,  au împărțit felicitări și au oferit flori persoanelor aflate la acest centru.